Díjszabás, feláras besorolású autóbuszjáratok

Díjtételek

Menetjegy, menettérti jegy vagy bérlet árát (továbbiakban: menetdíj) az utazás viszonylatára és útirányára a menetrendben feltüntetett kilométer-távolság és az általános menetdíjak alapján kell megállapítani. (Díjképzés szempontjából minden megkezdett kilométer egész kilo­méternek számít.)

A DAKK Zrt. által alkalmazott menetdíjak:  letöltés

Díjszabás 

A belföldi menetrend szerinti országos, regionális és elővárosi (továbbiakban együtt: helyközi) autóbuszjáratokon a személyszállítási szolgáltatásért felszámítható díjak, kedvezményes díjak, a pótdíjak és a díjalkalmazási feltételek, illetve az ezek megsértése esetén érvényesíthető jogkövetkezmények a közlekedésért felelős miniszter ‑ mint ellátásért felelős ‑ és a személyszállítási szolgáltató által kötött közszolgáltatási szerződésben, az utazási kedvezmények jogszabályban kerülnek meghatározásra. A Szolgáltató ezeket a díjszabásában teszi közzé.

A DAKK Zrt. díjszabása:  letöltés

Feláras besorolású autóbuszjáratok

Az ellátásért felelős megrendelő Minisztérium döntése alapján 2013. március 15-től egyes autóbuszjáratok az emeltszintű országos kategóriába kerültek besorolásba, ezáltal csak kiegészítő jegy váltása mellett vehetők igénybe a teljes vonalszakaszon.

Emelt szintű országos járatok részletes információi:  letöltés

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.

További információ...