Bemutatkozás

 

Társaságunk, a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság a Dél-alföldi régió közúti közösségi közlekedési szolgáltatója, melynek székhelye Kecskemét. A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. a magyar állam minősített befolyása alatt álló gazdasági társaság, felette a magyar állam, mint tulajdonos jogait a Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca Nélküli Miniszter gyakorolja.

 

A Dél-alföldi régióhoz tartozó Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyei Volán társaságok szervezeti átalakításának folyamatában a KÖRÖS VOLÁN Zrt., a KUNSÁG VOLÁN Zrt., a TISZA VOLÁN Zrt. és a BÁCS VOLÁN Zrt. 2014. december 31-én beolvadt a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-be. A beolvadással a négy leánytársaság addigi formájában megszűnt, a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. 2015. január 1-je óta a felsorolt Volán társaságok általános jogutódjaként látja el tevékenységét.

 

A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. adatai:

Cégneve: DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság

Rövidített cégneve: DAKK Zrt.

Székhelye: 6000 Kecskemét, Fuvar u. 1.

Alapítása: 2012. november 19.

Cégbírósági bejegyzése: 2013. január 23.

Cégjegyzékszáma: 03-10-100546

Adószáma: 24200338-2-03

Működési formája: egyszemélyes zártkörűen működő részvénytársaság

Részvényese: Magyar Állam

Tulajdonosi jogok gyakorlója: Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca Nélküli Miniszter

Alaptőkéje (jegyzett tőkéje) alapításkor 20.000.000,- Ft volt, jelenleg 9.636.974.000,-Ft

Főtevékenysége: közúti közösségi személyszállítási szolgáltatás úgy, mint „M.n.s. egyéb szárazföldi személyszállítás (TEÁOR 4939)” és „Városi, elővárosi szárazföldi személyszállítás (TEÁOR 4931)”

 

A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. közel 900 autóbuszt üzemeltet, több mint 2000 fő teljes munkaidős munkavállalóval. A DAKK Zrt. éves értékesítés nettó árbevétele megközelíti a 18 milliárd Ft-ot.

A közlekedésért felelős miniszter, valamint a jogelőd Volán társaságok között 2004 decemberében közszolgáltatási szerződés jött létre, amely 2019. december 31-ig hatályos. A közszolgáltatási szerződésből eredő kötelezettségek a regionális menetrend szerinti autóbuszos személyszállítási feladatok ellátására irányulnak.

A Dél-alföldi régió 14 településén, az önkormányzatokkal kötött közszolgáltatási szerződések keretében, a városi, elővárosi, menetrend szerinti autóbuszos személyszállítási szolgáltatást is a DAKK Zrt. biztosítja, így Bács-Kiskun megyében Kecskeméten és Baján, Békés megyében Békéscsabán, Gyulán, Orosházán, Békésen, Szarvason és Mezőberényben, Csongrád megyében pedig Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Makón, Csongrádon és Mórahalmon.

 

Kellemes utazást kívánunk a régió autóbuszjáratain!

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.

További információ...